söndag 14 oktober 2012

Glutenfritt våffelkalas


























Havremjöl passar väldigt bra att göra våfflor och pannkakor på. Dessa våfflor gjordes på skrädmjöl, vilket är rostat havremjöl. Skrädmjöl luktar lite kola och ger ännu godare smak än vanligt havremjöl tycker jag.

4 våfflor
3 dl skrädmjöl
3 dl mjölk/yoghurt/filmjölk/veg alternativ
1 ägg (kan uteslutas el bytas ut mot linfrö/psyllium/chiafrö)
lite salt

Blanda alla ingredienserna. Grädda i våffeljärn. Toppingarna blev:
Färskost, västerbottenost och gurka
Tofu och gurka
Mandelsmör (hemmagjort crunchy) och hallon
Färskost och hemmagjord apelsinmarmelad
Turkisk yoghurt, kanel och agave

... Apropå frukostar, är det nån som vet vad som hänt med Frukostera - världens mest fantastiska frukostblogg?

2 kommentarer:

Sonja Kidron sa...

Mums, det här ser fantastiskt gott ut och vilken härlig och fin bild!! :)
Ha en riktigt härlig vecka!
/ Sonja

Marie sa...

Vet inte vad som hänt med Frukostera, hon hamnade ju på sjukhus igen där, men hoppas hon mår bra i alla fall.