onsdag 10 oktober 2012

Vegetariska "fiskbiffar" med blomkålsmos



























Jag har lite svårt att få till fint ljus på fotona nu på vintern, men men... Det här var andra gången jag testade att göra dessa vegetariska "fiskbiffar". Det är otroligt gott. Blomkålsmoset var premiär för min del och passade väldigt bra till.

"Fiskbiffar" (5 st)
1 pkt fast tofu
2 ägg
1/2 morot
dill
citron
kapris

Smula ner tofun i en bunke. Knäck i äggen, blanda. Riv i en halv morot. Tillsätt lite dill, citronzest och några msk kapris. Mixa smeten slät med stavmixer. Forma till platta biffar. Stek på medelvärme. Se till att biffen har fått ordentlig yta innan du vänder.

Blomkålsmos (2 port)
1/2 blomkålshuvud
en skvätt grädde/mjölk (valfri sort)
ost (jag tog en liten bit västerbotten)
(b-jäst)
(muskotnöt)

Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Tillsätt en skvätt grädde/mjölk och en liten bit riven ost. Mixa men behåll lite textur. Smaka av med b-jästflingor och riven muskot.

Inga kommentarer: