torsdag 8 augusti 2013

Rabarberpaj med hemmagjord vaniljglass på kokosgrädde

Jag fick till en fantastisk rabarberpaj igår och dessutom en fantastisk glass som tillbehör. Att de dessutom bara innehåller nyttigheter gör det hela ännu mer fantastiskt :)

Rabarberpaj (en liten form)
Rabarberkompott sötad med dadlar (recept klicka här) halv sats
3 msk quinoaflingor
3 msk mandelmjöl
3 msk havremjöl
3 msk rapsolja
2 msk kokossocker

Lägg kompotten i botten på formen. Blanda hop övriga ingredienser och och smula över. In i ugnen på 175 grader varmluft i 15-20 min.








Vaniljglass på kokosgrädde 
3 dl kokosgrädde (tetra, utan tillsatser, Santa Maria Extra Creamy)
2 äggulor
2 msk agavesirap
1/2 tsk rent vaniljpulver (eko i burk)

Blanda ihop alla ingredienserna. Sätt på glassmaskinen och häll i smeten. Kör i 15-20 min för en mjukglassliknande konsistens.

Inga kommentarer: